28 Haziran 2012

SELÜLİT AVI-1 =)




Sevgili takipçilerim... Son günlerde başımız selülit meselesiyle bir hayli ağrıdı... Kimimiz selülit mağduru ünlüleri koruduk, kimimiz suçladık... Sonra herkesten sakladığımız bir şey yaptık... Geçtik aynanın karşısına... Çıktık selülit avına ;) Kendimizi inceledik durduk taa ki şunu anlayana dek: 
Aslında, dünya selülitli ve mutlu insanlarla dolu... Ve fotoşop diye bir şey var... Yani kimse mükemmel değil ve olmak zorunda da değil! Ama şunu da unutmamak lazım, eğer mükemmele yakın olmak istiyorsak; "elimizdeki malzemeyi en iyi şekilde kullanmakla elde ediliyor başarı..." İşte tam da bu yüzden... Aradım Beslenme Uzmanı Serap Tolaz'ı... Selülitle ilgili ne biliyorsa bizimle paylaşmasını rica ettim ;) 
İşte Serap Tolaz'ın kaleminden selülit : 

‘’ SELÜLİT AVI ‘’

Vücut tipiniz ister zayıf olsun ister şişman bazen selülit kaçınılmaz olabiliyor. Selülit oluşumuna etki eden durumları iyi tanımak ve önlem almak, korunmak için en etkili çözümdür. Önlem almak için ergenlik çağından itibaren tedbirli olmak gerekir.

Genetik yapı, hormonal bozukluklar, dolaşım bozukluğu, hareketsiz yaşam, sigara kullanımı, rafine besinler ve yağlı yiyeceklerin aşırı tüketimi selülitin oluşumu için en temel sebeplerdir.

Dolaşım bozukluğu ve hormonal sorunlar vücutta ödem oluşumuna neden olur. Vücuttaki yağ oranı arttıkça; şişen yağ hücreleri, damarlardaki dolaşımı engeller ve vücuttaki su, çevredeki dokulara tutunarak, cilt görüntüsünün bozulmasına yol açar ve zamanla vücutta elastikiyet kaybı görülür.

Diyetin rolü

Selülit tedavisinde diyet tek başına kurtarıcı değildir. Ancak  selülit oluşumunu önlemede ve ilerlemesine karşı önemli bir destektir.

Dolayısıyla,

** ödem oluşumu engellemek için tuzu azaltın! (salamura besinlerden uzak durun.)

** rafine şeker ve karbonhidratlardan kaçının!

** günde 2 -2,5 lt su içmeye özen gösterin!

** kafein alımını azaltın!

**sigara , asitli içecekler ve alkolden uzak durun!


DİKKAT!

Lesitin, esansiyel yağ asitleri, antioksidanlar, bazı aminoasitler ve bol sıvı tüketimi, selülit tedavisinde etkindir.

Dolayısıyla,

Soya, karnabahar, yağlı tohumlar, turunçgiller, kayısı, havuç, ananas, nar, keten tohumu özellikle tavsiye edilir.

Çinko, bakır, selenyum, C vitamini, E vitamini selülitle mücadelede etkili mineraller arasında yer alır.  Deniz ürünleri, avokado, maydanoz, kivi, portakal, çilek, greyfurt, limon sağlıklı beslenme planınızda yer alan yiyecekler arasında olmalıdır.

İdeal Kilo ve Spor 

Fazla kilolardan kurtulmanız ve düzenli fiziksel aktivite genel sağlınızı korurken selülitlere de veda etmenin ilk adımı olabilir. Günde sadece 30 dakika yürüyüş yapmanız yeterlidir =)


Burcu'dan Not!!!
Serap Tolaz'dan özel Anti-selülit çayı çok yakında... Takipte kalın;) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder