Sevgili takipçilerim, Ramazanda Beslenme Önerileri yazı dizimize kaldığımız yerden devam ediyoruz ;) Uzman Diyetisyen Müge Aksu'nun size tavsiyeleri var! =)
Fazla kilolu kişiler oruç tutarak zayıflayacaklarını düşünürler ancak gün boyu besinsiz kalan vücudun çalışma hızı düşer. Özellikle öğün sayıları da azalıp sadece iftarla günü geçirmeye çalışan kişilerin bazal metabolizma hızları da azalır ve tam tersi kilo artışı başlar.
İşte bu yüzden, metabolizma hızını düşürmemek için mutlaka sahura kalkılmalıdır! Bu yıl özellikle açlık süresi çok uzun, 15 saat sürecek açlığı daha da uzatmamalıdır. Açlık zamanını uzatmak, kan şekerimizin daha da düşmesine neden olur. Sahura kalkmayıp açlık süresini uzatan insanlarda sinirlilik hali, konsantrasyon düşüklüğü ve yorgunluk görülür. Bu tarz rahatsızlıklar iftar saati, kendimize hakim olmamızı engeller ve porsiyon miktarlarının artmasına neden olur. Tatlı isteğini arttırır.
SAHURDA NE YEMELİ?
Susamayı arttıracak tuzlu besinlerden, şarküteriden ve ağır yağlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Esmer ekmek tüketmek, açlığa tahammüle yardımcı olur. Çorba, kahvaltılık ve meyve sahurda tercih edilebilir. Protein içeren besinler de tokluk süresini uzattıklarından süt, peynir ve yumurta sahura eklenmelidir.
Sıvı tüketimi ne kadar yapılmalı, ramazanda kabızlık problemi nasıl aşılır, örnek ramazan menüsü nasıl olmalı? Devamı çok yakında... Takipte Kalın! ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder