Bloga uzun zamandır yazı koyamadım. Tatil, işler derken burayı biraz aksattım farkındayım! :(
Ama çok güzel haberlerim var size...
Beraber Rusya'ya gidiyoruz... Şevval Sam'ın ve Tarkan'ın konserlerinde coşuyoruz...! Röportajlar yapıyoruz... Ve sağlıklı beslenmenin dibine vuruyoruz!;)
Ama hepsinden öte beni çok gururlandıran bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Kardeşim Ömer Çeşit'in kitabı "Anafora Kapılmak" geçtiğimiz günlerde basıldı ve kitapçılarda yerini aldı! Kitabın ilk baskısı tükendi bile, basının ilgisi yoğun...
En önemlisi de güzel eleştiriler geldikçe mutluluktan zıplayasım geliyor!;) (ki zıplamam yeryüzü için zararlı hehe)
Anafora Kapılmak:
İnsan doğasındaki karmaşaları felsefi bir dille ele aldığı kitabında aşkın derinliğini ve insanı insan yapanın ne olduğuna dair arayışları paylaşıyor. Kitapta aynı zamanda, ana karakter Bay C’nin varoluşu ve bu süreçte ne tür kişilik çatışmalarına girdiğine tanık oluyoruz. Kahramanımıza göre insanlar dünyayı oldukları gibi kabullenmeyip var oluşlarını, kim olduklarını, neden ve nasıl yaşamaları gerektiğini sorguluyor.
Arka kapaktaki şu sözler herkesin kalbine dokunur cinsten:
“Realist değil miyim yeterince? Realizm dediğiniz şey nedir ki? Realizm romantizme karşı galip gelse de realizm romantizme her daim âşık olmaya mahkûmdur. Bu da her ikisini eşit seviyeye getirir. Ölüm realistken doğum romantiktir. Her ağlayan bebek artık yeter diye sırf bu yüzden ağlar.”
"Meselenin özü dengesizce bağırmaktır yalnızken, mertliğin bozulduğu bu yıllarda kangren olmanın marifeti kalmadı, çalılıklar yoğunca sıkıştırmıştı fareleri. Yoksunluk gözlerin yaşlarındaydı. Kaburgaları gözükenler, yükseklerdeki gökdelenlere kandırılmaktaydı. O yan taraftaki çimentonun içi topraktan tükenmişti. Bir ağaç gövdesindeki yapraklar pike şeklinde uçuşarak gezindiler göklerin semasında. Kırılmak hak değil başarıydı. Kulun köpeklerle bağdaştırılamayacağı zamanlardı.”
Bu sene kendinizi sorgulamak, yeniden bulmak ve aşkın derinliklerinde kaybolmak istiyorsanız "Anafora Kapılmak" biçilmiş kaftan... Okuyun, okudukça benimle yorumlarınızı paylaşın... Ömer, insanın iç dünyasını öyle güzel yorumluyor ki hepiniz bu kitapta kendinizden bir şey bulacaksınız... Çünkü her insan hayatında birçok kez anafora kapılmıştır aslında!
1990 doğumlu Bilgi Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu kardeşim Ömer Çeşit'i genç yaştaki bu başarısını bir kez daha kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum! ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder