13 Kasım 2014

Harika GENT!

Gent;Belçika'da,Felemenkçe konuşulan topluluğa dahil Flaman Bölgesinde Doğu Flandre ilinin merkezi ve en büyük nüfuslu yerleşkesi olan bir şehirdir. Nüfusu yaklaşık 250,000 kişidir ve Belçika'nın 4. büyük metropoliten bölgesidir.

Bu ansiklopedik bilgilerden sonra dönelim samimi yazımıza... ;)

Brüksel Tren İstasyonu'na gittik biletimizi aldık ve Gent'e doğru yola çıktık. Yaklaşık 25 dakikalık bir tren yolculuğu sonunda güneşli Gent bizi karşıladı! ;)

Taksiye bindik ve otelimiz Guesthouse Verhaegen'a vardığımızda bir cennetle karşılaştık... Turistik olmayan, Brüj'e çok benzeyen bu güzel şehre mutlaka uğrayın ve mutlaka bu otelde kalın... Otel sahiplerinin kocabaş köpeği sizi kapıda karşılayacak ve saray misali döşenmiş salonuna ve odalarına hayran kalacaksınız... Otel hakkında daha çok bilgi vermek için ilk önce çektiğim mini videoyu sizlerle paylaşmak isterim panpalar! ;)

Kahvaltı almak ister misiniz diye soracaklar? Ertesi sabah için mutlaka bu sihirli soruya 'eveet' olarak cevap verin! Kendinizi prenses gibi hissedeceğiniz harika bir kahvaltıyı tarihi tabloların arasında, klasik müzik eşliğinde ve porselen tabaklarla yapacaksınız...!=) Ve her geçen dakika Allah'a şükredeceksiniz, bana da teşekkür hehe... ;)






Bu güzel şehirde, harika otelinizde her şeyden uzak kafanızı dinleyecek, huzur bulacaksınız... Haydi başlıyoruz Gent'i gezmeye...! 
Otelden çıkıp şehir merkezine doğru yürümeye başladığımızda her zamanki gibi acıkmıştık! ;) Açlığımıza rağmen karşımıza çıkan şirin mi şirin kafeye uğramadan yapamadık... İçeride bin bir çeşit çay ve harika kahveler vardı. Biz de kendimize çay seçtik ve başladık güzel müzikle birlikte ortamın keyfini çıkarmaya... 
Mutlu mesut kalktık kafemizden geçtik yolumuza çıkan Pago Cafe'ye... Oturduk dışarıyla, bisikletleriyle dolaşan genç yaşlı herkesi izlemeye başladık! Ve bu şehre ve insanlarına hayran kaldık... Kafede köpekleriyle oturanlar, mavi gözlü bebekleriyle ilgilenenler, önümüzde yürüyen aşıklar, üniversite öğrencileri hepsi birbirinden enerjik ve güleryüzlüydü!
Yine geleneksel yemeğimiz(!) peynirli ve karidesli kroket istedik ve dünyanın en mutlu insanları gibi yedik! ;) Öyle iştahlı yemişiz ki yanımızdaki anne-kız da aynılarından sipariş verdi öyle düşünün! =)    
Sonra başladık şehri yürüyerek turlamaya... Kiliseleri ve binalarıyla sanki zaman yolculuğuna çıkmış gibiydik... Girdik kol kola 'iyi ki gelmişiz' diyerek yerel mağazalarına baktık, kiliselerine girdik... 
Sonra faytona bindik. Ve faytoncu güzel kızdan şehrin tarihini dinledik!;)
                                         







Ve bugün Gent bittiyse, yarın Brüj'e gidiyoruz! Hazır mıyız? ;) 

Hiç yorum yok: