3 Ekim 2013

DİYETTE NEDEN BAŞARISIZ OLUYORUZ?

Sevgili Takipçilerim :) 

Diyetisyenim Serap Tolaz'a bir aydır uğramayınca ve gittiğimde sadece 1 kilo verdiğimi görünce sanırım çok duygulandı! :) 

Konuşma sırasında, işlerimin yoğun olduğunu, yemekle çok büyük bir sevgi alışverişim olduğunu belirttiğim için de kendisine ilham gelmiş! :) Ve bugün bana aşağıda okuyacağınız yazıyı göndermiş! "Seninle çok alakalı" diye mesaj atmış gülücükler koyarak! =) 
Okurken çok güldüm, çünkü gerçekten beni anlatıyor. (özellikle diyeti bozmak ve sevdiğimiz yiyeceklere veda etme düşüncesi maddelerinde! :) )

Bakalım siz de kendinizden bir şeyler bulacak mısınız? ;) 




İlk zamanlarda yüksek bir motivasyonla başladığımız diyet, sonrasında bizim için kabusa dönüşebiliyor.
Çünkü diyete başlarken duyduğumuz heyecan, karar ve azmimiz zamanla sarsıntıya uğruyor. Buna neden olan ise tamamen düşünce yapımız.

Peki nedir bizi diyetten vazgeçiren?

'' Rakamsal Motivasyon ''

Yıllar boyu aldığınız kiloları bir günde veremeyeceğiniz bir diyet gerçeğidir.Hepimiz bunu kabul ediyoruz ama yine de hızlı bir şekilde kilo verme isteğini içimizden atamıyoruz.
Dolayısıyla diyetin ilk 2-3 haftasında kendimizce belirlediğimiz hedefe ulaşamadığımızda motivasyonumuz kayboluyor, bazen sonuçta kilo vermek yerine kilo alıyoruz.



''Diyeti Bozmak ''

Başarısızlığın bir başka sebebi, günlük hayatımızın planlarımızı alt üst etmesidir. Çıkılan bir seyahat, bir arkadaş daveti, yıl dönümleri gibi özel gün ve geceler, diyet döneminde tam bir strese dönüşebiliyor  ya da bazılarımız için diyeti bozmak adına güzel bir bahane oluyor. Diyet bozulunca da geriye dönmek ya da kaldığımız yerden devam etmek hayal olabiliyor.

'' Sevdiğimiz Yiyeceklere Veda Etme Düşüncesi ''

Üzgün ya da mutlu dönemlerinizde yiyeceklerle sıkı bir  bağlantı içerisindeyseniz, bazı gıdaları hayatınızdan azaltırken zorluk çekebilirsiniz. Oysa ki gözden kaçırdığınız, yiyeceklerle gelen anlık mutluluğunuz, sonrasında kiloyla beraber mutsuzluğa yol açabiliyor. Hayatınızı kontrol altına alan yiyecekler değil, siz olmalısınız !



''  Kıyaslama ''

Yaşınız, vücut yapınız , metabolizmanız , beslenme tarzınız , yaşam şekliniz ve başlangıç kilonuzu dikkate almadan, verdiğiniz kiloları başkalarıyla kıyaslamaya girdiğinizde kilo verme hevesiniz kaçabilir. Belki de, sahip olduğunuz özelliklerinizle çok iyi kilo kaybediyorsunuz ve bunun farkında değilsiniz!


Sonuç olarak; vazgeçmeden, kilo verme sürecini  keyifli bir  hale dönüştürmek tamamen sizin elinizde. Duygu ve düşüncelerinizi kontrol altına aldığınızda, her türlü olumsuz düşünceleri daha ılımlı hale getirdiğinizde ve kendinize farklı bir bakış açısı yaratabildiğinizde, bu işin zor olmadığını  göreceksiniz .. 

1 yorum:

Cemile Korlu Şener dedi ki...

Kesinlikle beni anlatıyor :) ama şu anda çok iyi gidiyorum...

http://cemrelifestyle.blogspot.com/