17 Mayıs 2013

Yaz Geldi, Haydi Diyete! :)


Sevgili Burcu'nun da dediği gibi yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde herkesi bir zayıflama telaşı sarar. Sanırım kalın kıyafetler  yerini incelere bırakınca diyete başlamak zorunlu hale gelmektedir. 

Sonrasında  büyük bir hevesle diyete başlama kararı alınır. ve  ilk akla gelen,  ''kısa sürede ne kadar çok kilo verebilirim '' olur.

Hemen arkasından araştırmalara girilir, ya popüler diyetlerin peşine koşulur ya kendinizce kısıtlama yoluna gider ya da çareyi uzman ellere bırakırsınız.

Danışanlarımızın ortak hikayelerinden çıkardığımız sonuçlara göre herkes mutlaka popüler bir diyet tarzını denemiştir.Genelde medyada ya da internette adı geçen kitap alınır, gelişigüzel okunur ve diyete başlanır ... Kimileri azimle devam ederse ve uyguladığı program şans eseri vücuduyla uyum gösterirse kilo verir, kimileri  ise pes ederek ya diyeti bırakır ya da başka bir diyet yöntemine geçiş yapar.
Burada dikkat çekmek istediğim konu, uygulamaya çalıştığınız yöntem hangisi olursa olsun ( dukan , Karatay , alkali beslenme, kan grubu diyeti ve en son çıkan virgin diyeti vb... ) sizin metabolizmanıza gerçekten uyumlu bir program olup olmadığını araştırmanız gerektiğidir.
Yeni çıkan tüm diyet yöntemleri ya da beslenme bilgisi her birey için ya da her metabolizma için sağlıklı bir yöntem olmayabilir...Örneğin, kimilerine göre protein ağırlıklı beslenme iyi gelirken, kimilerine göre ara öğünsüz beslenme tarzı ağır gelebilir.
Sonuçta vermeniz gereken kilo az ya da çok olabilir, önemli olan geçiçi çözümler yerine rahatça uygulayabileceğiniz ve sağlığınızı koruyabileceğiniz, kendinize özel beslenme tarzınızı öğrenerek ideal kilonuza ulaşmanızdır. 

Daha onceki yazilarimda diyetin kişiye özel olması gerektiğini vurgulamıştım. Çünkü, herkesin kendine has bir beslenme tarzı vardır ve önemli olan bu tarzın doğru beslenme ilkeleri ile harmanlarak size göre uyarlanmasıdır. Bu sayede zorlanmadan kilolarınıza veda ederken, kilonuzun kalıcı olmasını da sağlarsınız. 

Hayatta herkes kendi seçimleriyle yaşar. Seçiminizde sağlığınız söz konusu ise hedeflerinize ulaşırken kendiniz icin en doğru olanı tercih ederken bilimsellikten uzaklaşmayın.






Sağlıklı beslenmeye geçişte atılması gereken ilk adımlar ,

** Su için! Vücudunuz için gerekli suyu almıyorsanız yediğiniz besinlerin depolanma şansını artırırsınız. Metabolizmanız tüm faaliyetlerini sürdürürken suya ihtiyaç duyar. Siz nasıl aç kalmaktan hoşlanmıyorsanız vücudunuz da susuzluktan hoşlanmamaktadır!

**Şekere dönüşen besinleri azaltın! Eğer kilo sorunu yaşıyor iseniz vücudunuz fazla şekeri depoluyor demektir. Bu tür gıdaları tamamen hayatınızdan çıkarmak yerine kontrollü kullanımı öğrenin.

**Yağlı yiyeceklerden sakının! Vücudunuzda vermeniz gereken stoklanmış yağlar var iken dışarıdan ekstra yağ almak çok akıllıca olmasa gerek!

**Aktif bir yasam tarziniz yoksa lüzumsuz kalori alımınızı azaltın . Hesap ortada ! Alınan kaloriler harcanandan fazla olduğu surece kilolar her zaman sorununuz olacaktır.


Sağlıklı ve formda günler diliyorum... 

Serap Tolaz

Hiç yorum yok: