24 Şubat 2014

"HUYSUZ"a Mutlaka Gidin!



Molière'in 5 farklı oyunundan esinlenerek yazılan 'Huysuz'a gittim geçen hafta... Ve tek kelimeyle 'bayıldıııım' ! 
Müzikal komedi türündeki oyunda, oyuncuların performansı da müthiş... 
İzleyiciyle interaktif şekilde ilerleyen oyun, sizi bir anda içine alıyor! Kahramanlar sanki sizden biri gibi ortada dolaşırken kahkahalarınıza engel olamıyorsunuz... 
                     


Engin Alkan, Büşra Pekin, Deniz Uğur, Haki Biçici, Gülhan Tekin, Umut Temizaş ve Esra Akbaş’ın rol aldığı “Huysuz”, huzurevinde yaşayan ve Molière oyunlarındaki başarısı nedeniyle, zamanında “Molière’in Huysuzu” lakabıyla ünlenmiş eski bir tiyatro oyuncusunun zihninde canlanan anılarından oluşuyor!


Molière’in "Hastalık Hastası", "George Dandin", "Zoraki Evlenme", "Cimri" ve "İşkilli Memo" oyunlarından yola çıkılarak yazılan müzikalde, Özcan’ın kendisi hastalık hastası, cimri, huysuz bir ihtiyarken, huzurevinin sakinleri, başhekimi, hemşiresi, hasta bakıcısı da oyunun diğer karakterlerine dönüşür. 

Hastalık hastası olduğu için tedavi masraflarına para dökmekten kurtulmak için kızını ille de bir doktorla evlendirmek isteyen Harpagan, evin hasta bakıcısı, hizmetçisi ve belki de her şeyi olan Anjelik’in tüm uyarılarına rağmen kararından dönmez. Oysa kızı Sümbül, kalbini çoktan yakışıklı Klean’a kaptırmıştır. Ama Klean evlenme teklif etmek için cesaretini toplayamadan, budala doktor adayı Arif ve kibirli annesi Mürşide Huzurlu, Sümbül’ü istemeye gelmişlerdir bile. 

Anjelik, Harpagan’ın genç ve seksi karısı Madam Biju’ya mektup taşıyan Memo’dan, Madam Biju’nun çevirdiği dolapları öğrendiğinde; Sümbül’ü bu zoraki evlilikten kurtarabileceğini düşünse de Klean ve Sümbül arasındaki yanlış anlaşılmalar işleri iyice karıştırıyor... =) 


Bir kez daha bütün oyuncuları ayakta alkışlıyorum! 
Siz de hemen birer bilet alın, hayatınıza kahkaha katın! ;) 
Oyunun ana fikrindeki gibi 'Sanat olmasa, hayatımızda elle tutulur ne kalırdı?' 

Not: Biletler için Deniz Gündüz'e teşekkürü bir borç bilirim! ;)

Hiç yorum yok: