20 Kasım 2012

Contemporary Istanbul 22-25 Kasım 2012


Bu yıl 7. yaşını kutlayacak olan Contemporary Istanbul, 22- 25 kasım tarihlerinde bizleri çağdaş sanatla buluşturacak.  İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılacak olan etkinlik her zamanki gibi sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşacağa benziyor. 

Tabii ki bu güzel sergi alanında Yaşamın Tatları da sanatın nabzını tutacak. "Sanat hayatı yaşanılası kılar" sloganımla orada olacak, açılışından size canlı canlı bilgiler vereceğim. Takip etmek isterseniz Twitter'da emrinize amade olacağım. ;) 

İşte etkinlik ayrıntıları: 

Türkiye'nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul; 55'i yurt dışı, 45'i yurt içi olmak üzere 100 çağdaş sanat galerisi ve 600 sanatçı ile beraber CI Dialogues Konferans Serisi, özel davetler, açılışlar, açılış ve kapanış partileri gibi yan etkinlikleri de sanatseverlere sunuyor.
Türk çağdaş sanatının yanında çevre ülkelere de ev sahipliği yapan Contemporary Istanbul, bu sene "New Horizons - Yeni Ufuklar" bölümünde Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinden galerilere, sanatçılara, küratörlere, sanat eleştirmenlerine ve koleksiyonerlere yer veriyor.
Hollanda - Türkiye diplomatik ilişkilerinin 400. Yılı kutlamaları kapsamında, Mondriaan Fund ve Hollanda Konsolosluğu'nun desteğiyle Hollandalı galeriler fuar sırasında Hollanda'dan çağdaş sanatı temsil edecekler. Hollanda'dan yeni medya ve video sanatının son dönem örnekleri özel bir seçkiyle izleyicilerle buluşacak.


Size tavsiyem, mutlaka gidin! Resimlerin arasında gezerken, ressamların iç dünyalarına karışmış gibi hissedecek, bu gizemli dünyaya hayran kalacaksınız. Çağdaş sanatın en iyileriyle tanışıp, aşık olacaksınız! 

Küçük bir çocukken, annem bana şöyle demişti, eğer asker olursan general olacaksın, rahip olursan papalığa yükseleceksin. Ama ben ressam oldum ve Picasso olarak kaldım. 
                                                                                                              Pablo Picasso 

2 yorum:

Gulsen dedi ki...

Çok iyi haber :)

yasamintatlari dedi ki...

Devamı geliyoooor !;)