17 Ocak 2014

BAŞARILI TASARIMCI NİHAN PEKER...

15 yaşında yaz okulunda tanıştığınız bir kızın adını yıllar sonra başarılarıyla duymaya başladığınızda gururla onun arkadaşınız olduğunu söylersiniz herkese. Bir de buluşup, yaptıklarından bahsederken tavrındaki mütevazılığı görünce kişiliğine de hayran kalırsınız!


O, Nihan Peker... 

1985 doğumlu...

Lisede okurken Mehmet Güreli'den resim dersleri alan Nihan'ın modaya olan merakı ve isteği o zamanlardan başlıyor. Üniversitede hedefe kitlenerek doğru bir tercih yaparak Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 4 senelik Moda&Tekstil Tasarımı Eğitimi aldıktan sonra Milano'da Istituto Marangoni'de yüksek lisansını yapıyor... Ve Frankie Morello, Colman, Furla gibi ünlü İtalyan markalarına koleksiyon hazırlıyor! 

'Hammal' koleksiyonu Swarovski'nin düzenlediği tasarım yarışmasında finale kalıyor ve koleksiyon Londra, Paris ve Milano podyumlarında yer alıyor!

2009'da İstanbul'a dönünce kendi markasını yaratmaya karar veriyor ve hazır giyim koleksiyonları hazırlamaya başlıyor... 

Istanbul Fashion Week'te koleksiyonları oldukça beğeni toplayan Nihan'ın adını sık sık duyacağız ve göğsümüz kabaracak eminim... Çizgisine, tasarımlarına ve duruşuna hayranım! 

Size 2013 Sonbahar/Kış Koleksiyonu'ndan birkaç parça örnek sunmak isterim: 







Şu sıra harıl harıl bir sonraki defilesine hazırlanan Nihan'ı yoğunluk arasında yakalayıp çok yakında bir de röportaj yapacağım size söz! ;)


Geçtiğimiz yıllarda Fashion Week için hazırlanan tanıtım videosunu ve defilesinden görüntüleri sizlerle paylaşmadan önce içimden geldiği gibi haykırmak istiyorum... 'Yürü be Nihaaaaan, kim tutar seni!' ;) 




Önemli! : Nihan Peker'i Instagram'da mutlaka takip edin, muhteşem tasarımlarından anında haberdar olun! ;) 

Koleksiyonlarını yakından incelemek için Nişantaşı'ndaki Showroom'unu ziyaret edebilirsiniz! =) 

Hiç yorum yok: