18 Temmuz 2012

RAMAZANDA BESLENME ÖNERİLERİ- 3 ;)




RAMAZANDA SIVI TÜKETİMİ NE KADAR OLMALI, KABIZLIK PROBLEMİ NASIL AŞILIR? UZMAN DİYETİSYEN MÜGE AKSU SİZLER İÇİN YANITLIYOR... 


Oruçlu geçecek sürenin uzun oluşu ve metabolizmanın yavaşlamasına bağlı olarak kabızlık problemi görülebilir. Lif miktarını arttırmak bu açıdan önemlidir. Esmer ekmek, meyve – sebze tüketimini arttırmalıdır. Meyve suyu yerine, meyve tercih edilmelidir.





Sıvı tüketimi,  özellikle yaz dönemine denk gelen bu yılda büyük önem kazanır. Su başlıca içeceğimizdir. Gün içinde azalan mineral ve su kaybını telafi etmek adına iftar ile sahur arasına bölüştürdüğümüz 8-10 bardak su içilmelidir. Kafein içeren çay, kahve ve gazlı içecekler diüretik etkilidir ve su kaybına yol açarlar. Miktarlarına dikkat etmelidir. Ayran, komposto, 
maden suyu tercih edilebilir.


Hiç yorum yok: