6 Temmuz 2012

RAMAZANA HAZIRLIK İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ ;)



Ramazan yaklaşıyoooor...;) Bu sene ramazanın başlangıç tarihi 20 Temmuz... Ben de düşündüm, taşındım... Bu konuda bir şeyler yapmak gerektiğine karar verdim =) 
Veee MÜJDEEEE ! ;)  
Tecrübeli Beslenme Uzmanı MÜGE AKSU sizler için ramazan öncesi ve ramazan boyunca beslenmeyle ilgili bir yazı dizisi hazırladı ;) 
Oruç tutacaklar blog başına! ;) 
İşte ramazana hazırlık yapmak ve kendimize oruca alıştırmak için size bir kaç öneri! ;) 

Ramazan Öncesi Beslenme

Yaz sıcaklarına denk gelen oruca vücudumuzu  alıştırmak, beslenme alışkanlıklarımızda düzenlemeler yapmak gerekecek:




Az az ve sık yemek yiyerek oruca midemizi alıştırmalıyız. Bol sulu ve soğuk gıdalara yönelmeli ve günlük sıvı miktarını arttırmalıyız. Vücudumuzu suyu azaltarak oruca hazırlamak yanlış bir yöntem olacaktır. Çünkü, metabolizma kullanamadığı suyu dışarı atar, depolamaz. Sıcak hava koşullarında terleme, idrar ile atılan suyu karşılamak gerekeceği için su miktarı tam tersine arttırılmalı ve 10 – 12 bardak su gün içinde tüketilmelidir. Ağır ve yağlı besinlerden uzak durmaya başlamak iyi olur. Tuz içeriği yüksek gıdalardan, tuzlanmış kuruyemişlerden kaçınılmalıdır. 



-Diyabet ve tansiyon hastaları, hipoglisemisi, ateşli hastalığı olanlar, düzenli  ilaç alımı gereken kişiler, kanser tedavisi görenler oruç tutmamalıdır veya mutlaka doktora danışarak oruca başlamalıdır. 

                                                                          UZM. DYT. MÜGE AKSU



Hiç yorum yok: