30 Ağustos 2012

GİDİN- GÜRAL AFYON OTEL ;-)


Güral ailesinin yapmış olduğu Güral Sapanca evim gibi. O kadar çok severim, kendimi rahat hissederim ki anlatamam. İstanbul'a sadece bir saat uzaklıkta o cennet mekana gitmek en büyük motivasyonlarımdandır. Bu güzel ailenin, Afyon'da termal bir otel açacaklarını biliyordum. Ve açılış gününü büyük bir heyecanla bekliyordum. Nitekim gittim, gördüm ve hayran kaldım... Sizlerle de paylaşayım istedim;) 

Senelerdir Baden Baden, Karlovy Vary diye dinledik durduk yabancılardan... İddia ediyorum bu otel hepsini solda sıfır bırakmış! Spa'sı, hamamları, odaları, restoranları, oyun odaları... Hepsi muhteşem. Termal otele yaşlılar gider anlayışını kafalardan silecek tarzda her şey. Kendinizi Güral'ın kaliteli personeline emanet ediyorsunuz ve ölmeden cenneti bu dünyada yaşıyorsunuz ;) Oraya gitmişken boş durmadım ;) Spa müdürü Hatice Demirtaş ile mini bir röportaj yaptım... 




Hatice hanım sizden biraz sayısal bilgi alalım mı Termal Spa merkezi hakkında? 

Burası Ortadoğu'nun en büyük Termal Spa oteli olma özelliğine sahip. Toplamda 9500 metrekare Termal Spa alanı. Burada hem otel misafirlerimize, hem dışarıdan gelen münferit konuklarımıza hem de üyelerimize hizmet veriyoruz.  
22 tane terapi-masaj odası var özel ayrı bir alanda. Yabancı terapistlerimiz tarafından yapılıyor masajlar. Fizyoterapi merkezimiz var. Bay Spa, bayan Spa, özel aile hamamları ve karışık alan var. 10 tane hamam ve açık-kapalı olmak üzere 20 tane havuzumuz var.  Hem içeride hem dışarıda 3 tane su kaydıraklı havuz alanlarımız var.  Özel aile hamamlarımızın toplam adedi 8. Bunların 4 tanesi saunalı, 4 tanesi saunasız. Bunları isteyenlere saatlik kiralıyoruz özel olarak. Saunalı olanların saatliği 100 TL, saunasız olanların saatliği 80 TL. 

Afyon Güral'ın yurt dışındaki termal tesislerden ne farkı var?

Biz hem toplantı oteliyiz, hem de bölgenin suyunun özelliğinden dolayı termal spa oteli olma özelliğini taşıyoruz.  

Suyunuzun özelliği nedir?

Bu bölgedeki suyun kükürt, magnezyum, demir, potasyum oranı oldukça yüksek... Ne demektir bu? Her bölgenin kendine ait su özelliği var.  Bu bölgedeki özellikle kemik rahatsızlıklarına, ağrılarına ve cildinize çok iyi geliyor. Romatizma rahatsızlıkları, kireçlenme gibi rahatsızlıklar için her biri farklı derecelerde havuzlarımız var.  Beşer dakikalık seanslar halinde giriyorsunuz.  Burayı aynı zamanda da bir kür merkezi olarak da düşünebilirsiniz.  Çamur bakımlarımız da var.  Suyun özelliğinden dolayı bir de fizyoterapi alanımız olduğu için hem medikal anlamda hem termal anlamda çift destinasyona sahip bir Spa merkez burası.  Suyun mineralleri bakımından oldukça zengin olması da bize artı bir değer katıyor. 

Bilgiler için çook teşekkürler Hatice Hanım... 

Sevgili takipçilerim, gelin beraber inceleyelim oteli ;) 






Oradayken sürekli bir huzur hali hakim yüzünüzde :-) 










Yetmediiii :) Sizler için Turizm Koordinatörün Kamil Berk ile de bir röportaj yaptım ;=) Buyruuun;)



Kaç odanız var?

333 odamız var... 

Ne kadara mal oldu otel ?

Yaklaşık 50 milyon dolar.

Ne kadar zamanda tamamlandı yapımı Güral Afyon'un?

2 yıla yakın bir sürede. 15 Nisan 2012'de ilk misafirlerimizi ağırladık otelde.  


Diğer termal otellerden farkınız nedir?

Biz düşünce olarak yeni bir termal anlayışı getirdiğimizi düşünüyoruz.  Bunun da altını nasıl doldurduk termal deyince daha çok sağlık turizmi akla geliyor ve insanlar mevcut standartlarla yetiniyorlar ve lüksü pek aramıyorlar.  Ama biz biliyoruz ve görüyoruz ki termal turizmde de yetinmeyen ve lüksü arayan bir kesim var.  Aradıklarını bulamadıkları için de pek termal tesislere gelmiyorlar.  Biz bu kitleyi hedef alarak, bu vizyonla kurguladık ve tasarladık oteli.  Termal alanlarda oldukça farklı hem büyüklük olarak hem lüks olarak çok farklı imkanlar sunduk.  Özellikle vurgulamak isterim aile hamamlarımız var.  Çok konforlu ve güzel. Açık-kapalı havuzlarımız var, hem bayanlara özel, hem baylara hem de karışık olarak kullanılabilen.  Bir de fizyoterapi merkezimiz var.

Sapanca'daki tecrübemizi, bilgi birikimimizi özellikle Spa konusunda buraya aktardığımızı düşünüyorum.  Güral grubunun en büyük otelini burada açtık.  Ve inşallah daha farklı otel yatırımlarına da devam edeceğiz.

Türkiye'de gençler termal diyince biraz duraksıyorlar.  Termal oteller sanki yaşlıların geleceği oteller olarak düşünülüyor.  Bu anlamda gençlere neler sunuyorsunuz?

Termal turizm diyince emekliler, yaşlıların gittiği bir faaliyet olarak algılanıyor.  Bizse burada aileleri, gençleri, çocukları her yaş grubundan insana yönelik bu oteli tasarladık.  Özellikle eğlence alanlarına geniş bir yer ayırdık.  Diskomuz, oyun odamız, çocuk kulübümüz, fitness salonumuz, play station odamız var.  Biz her misafirin memnun olacağı şekilde tasarladık oteli. Mesela çocuk sesinden rahatsız olanlar için çocukların girmediği bir salonumuz var. 

Kamil Bey'e de bu güzel röportaj için çok teşekkür ederim.

Yorgun musunuz, canınız hem eğlenmek hem dinlenmek mi istiyor?  Size bir müjdem vaar... 29 Ekimde Afyon'a uçak seferleri başlıyoooor... Alın bavulunuzu atlayın gidin Afyon'a... Sonrasını onlara bırakın... Güzel salonlarında, her biri tasarım harikası olan kahve fincanlarında kahvelerinizi yudumlarken beni hatırlayın... Ve cennetin tadını çıkarın;) 

Bu aradaaa, Güral otellerinin mutfağı da çok lezzetli haberiniz olsun ;) 











2 yorum:

Güral Afyon Açıldı dedi ki...

Kesinlikle çok güzel ve nezih bir otel Güral Termal.

Afyon Termal Oteller dedi ki...

5 yıldız konforu ve yapılan yatırımı fazlasıyla hak eden bir şehir ve bu şehire yapılan güzel yatırım Güral Termal.